Update NovioVolta

From: E. van Dijk

Sent: Friday, July 1, 2016 3:12 PM

To: info@noviovolta.nl

Subject: NovioVolta Update 1 juli 2016

 

Beste leden van NovioVolta,

Via deze update willen we jullie wat vertellen over recente ontwikkelingen, zoals postcoderoos projecten in Beuningen en de verdere inrichting van onze plek op het Zolderpark in Beuningen. Ook doen we enkele oproepen voor vrijwilligers. Tot slot willen we jullie graag uitnodigen voor ons energiespel op 11 juli 2016, om 19:30h op het Zolderpark in Beuningen.

Postcoderoos projecten

Postcoderoos is de naam voor de regeling verlaagd tarief energiebelasting. In de postcoderoosregeling kunnen leden van een coöperatie in aanmerking komen voor een belastingkorting. (bron: hieropgewekt.nl)

Onze plannen voor een postcoderoos worden steeds concreter. We zijn hierover in gesprek met een dak eigenaar en met de gemeente Beuningen.

Met de postcoderoos kunnen we onze eigen energie opwekken op het dak van een bedrijf of instelling en daar gezamenlijk in een bepaald aantal postcodes van profiteren.

Wil je hier meer over weten, of wil je je energie krijgen uit een postcoderoos, neem dan contact met ons op. Ook als je wil helpen bij de promotie van dit project, laat dat dan weten via een mailtje aan info@noviovolta.nl.

Zolderpark

Het Zolderpark waar we nu onze werkplek hebben, is aan het verbouwen. De Bibliotheek is verhuisd en we hebben daarom binnen het pand een nieuwe plek. Op die plek gaan we tastbaar maken hoe besparen eruit kan zien en hoe het voelt. Er staat een voorbeeld van een zonnepaneel en we zijn in onderhandeling over het verwerven van een voorbeeld van een compleet zonnedak met boiler.

We willen binnen afzienbare tijd een vorm van adviesloket bemensen. Ook voor deze activiteiten op het Zolderpark geldt dat wij op zoek zijn naar mensen die vooralsnog op vrijwillige basis voorlichting gaan geven over energiebesparing en energie opwek aan particulieren. De werknaam voor het adviesloket is “servicepunt” binnen de energievisie Beuningen.

Energiespel

Wij gaan in de week voor de zomerfeesten, op 11 juli om precies te zijn, een energiespel organiseren voor de leden van NovioVolta. Het energiespel is een rollenspel dat ontwikkeld is om inzicht te geven in de verschillende taken en rollen die er zijn bij het verduurzamen van een -fictieve- stad. Het rollenspel is ontwikkeld door TNO. Er volgt nog een uitnodiging, maar je kunt je alvast aanmelden via info@noviovolta.nl. Reserveer dan gelijk in je agenda de datum en tijd: 11 juli 2016, om 19:30h, Zolderpark, Mauritsplein 1 in Beuningen.

Met vriendelijke groet,

Energiecoöperatie NovioVolta