Duurzaamheidsmarkt Energiek Beuningen

Zaterdag 1 april staat NovioVolta op de Duurzaamheidsmarkt Energiek Beuningen in het Zolderpark  in Beuningen. We vertellen alle ins en outs over het gezamenlijk zonnedak op de ARN.
Van 12.00 tot 16.00 kunnen inwoners, ondernemers en andere geïnteresseerden informatie krijgen over de Beuningse energievisie, energiebesparing, het verduurzamen van hun woning of bedrijf, in contact komen met bedrijven die duurzame oplossingen aanbieden en samen met hun kinderen de duurzame wereld van de toekomst ontdekken.

Wethouder Piet de Klein opent de duurzaamheidsmarkt om 12.15 uur en onthult dan ook het nieuwe logo van ‘Energiek Beuningen’, het overkoepelende beeldmerk voor de projecten en initiatieven die in het kader van de energievisie uitgevoerd gaan worden.

Bakstenen huis met zonnepanelen op het dak.

Zelf aan de slag met duurzaamheid

De hele middag kunt u inspiratie opdoen en informatie krijgen over verschillende onderwerpen:

Energievisie

Beuningen wil in 2040 als gemeente energieneutraal zijn. We wekken dan evenveel energie op als we afnemen. Welke stappen we hiervoor moeten zetten, staat beschreven in de energievisie ‘Energiek Beuningen’. Op 24 januari stelde de gemeenteraad van Beuningen de energievisie vast. We vertellen u meer over deze visie en de uitvoering ervan.

Werkgroepen energievisie

Een aantal energievisie-werkgroepen presenteert plannen en ideeën voor een duurzaam Beuningen. Bij de kramen krijgt u informatie over verschillende thema’s op het gebied van duurzaamheid.

Bedrijvenmarkt

Lokale ondernemers geven informatie over energiebesparende maatregelen zoals zonnepanelen, warmtepompen, pelletkachels en isolatie-oplossingen.

Advies voor particulieren

U krijgt informatie en persoonlijk advies over het verduurzamen van uw eigen huis. Wat levert het plaatsen van dak-, vloer- of gevelisolatie bijvoorbeeld op en hoe kunt u uw woning energieneutraal maken? U kunt meer te weten komen over subsidieregelingen en de duurzaamheidslening voor het verduurzamen van uw woning. Ook maakt u in het ‘Huis van de toekomst’ kennis met nieuwe slimme technieken.

Kids-corner

Ook aan de jonge inwoners is gedacht. Wijkhelden Wendy en Wouter leren kinderen dat veel afval geen afval is, maar waardevolle grondstoffen voor nieuwe producten. Het goed scheiden van afval is daarom belangrijk. Het Dijkmagazijn laat de kinderen kennismaken met techniek en duurzaamheid.

Graag tot ziens op zaterdag 1 april in het Zolderpark, Mauritsplein 1 in Beuningen. Dit is de oude locatie van de bibliotheek.

 

Logo van het Zolderpark